Racing Festival ® : 30 Septembre - 01 October 2017

Een gevarieerd en uiteenlopend menu, bovendien helemaal gratis!

Het is traditioneel de laatste meeting van het seizoen voor de Royal Automobile Club de Spa: het Racing Festival. Ook dit jaar weer is veelzijdigheid het woord dat bij de meeting past.

Heel wat rijders, uit binnen- en buitenland, de één al met meer ambitie dan de ander, kunnen zich uitleven tijdens een meeting waar ook de toegang tot de paddock gratis is.

Veel uithouding en terugkeer van de Belgen!

Terwijl de buitenlanders traditioneel van de partij zullen zijn, tekenen ook onze landgenoten present tijdens het Racing Festival. Na een jaar afwezigheid is er de terugkeer van de 100% Belgische BGDC (Belgian Gentleman Drivers Club). Het startveld zal aardig gevuld zijn en heel wat mensen uit de streek zullen aan de start verschijnen. De wedstrijd is er één van 200 minuten, of meer dan 3 uur. Het wordt een strijd op het scherp van de snee en we verwachten heel wat fans op zondagnamiddag!

Voor de tweede maal dit seizoen komen ook de heren en dames van de GT & Prototype Challenge, een organisatie van onze Nederlandse vrienden van V-Max, hun ding doen. De categorie groeit iedere meeting en wij kunnen nu al aankondigen dat er een RS01 in de handen van onze Stéphane Lémeret en Sam Dejonghe aan de start zal verschijnen. Zij zullen voor vuurwerk zorgen.

Ook Caterham is er naar goede traditie weer bij in Francorchamps tijdens het Racing Festival 2017. Het zijn echter niet de Britse Graduates, maar wel de Franse collega’s van de Caterham Compétition met een meer dan gevuld startveld. Twee types komen aan de start, enerzijds de R300 en anderzijds de Roadsport.

Nog uit Frankrijk verwelkomen we de Mitjet 2L voor niet minder dan 3 races (2 zaterdag en 1 zondag). Hun look is zeer aantrekkelijk en door de filosofie van de reeks, zijn het de rijders die zich onderscheiden op voet van gelijkheid!

Nieuw tijdens het Racing Festival is de Cartek Club Enduro Series, één van de vele reeksen van de 750 Motor Club van over het Kanaal. Hier vinden we heel uiteenlopende wagens, die op zondag een race van 120 minuten zullen rijden.

Er staat dus weer heel wat op het programma en zo blijft het Racing Festival trouw aan zijn reputatie!

Rendez-vous op 30 september en 1 oktober om het seizoen 2017 van Royal Automobile Club de Spa in schoonheid af te sluiten!
Pub
fr

Newsletter


Roannay

Facebook


Cybernet

Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor Official Sponsor