Racspa

 

Het is een meer dan goede traditie… Op de zondag die voorafgaat aan de Legend Boucles @ Bastogne, verzamelt de meerderheid van de regionale deelnemers zich in het dorpje Longchamps, in de gemeente van Bertogne, voor de officiële voorstelling. En de term “meerderheid” gebruiken we niet zomaar want gisteren, zagen we 55 teams die zich presenteerden met hun wedstrijdbolides op de koer van het schooltje naast de kerk en de feestzaal! Een indrukwekkend zicht... 

 

In aanwezigheid van talrijke vertegenwoordigers binnen de media, zoals TV Lux, die zich bekommerden om een nieuwe live uitzending te brengen op Facebook, waren er daarnaast ook rijders, copiloten en teamverantwoordelijken die allen fier als een pauw hun nieuwe wagens, nieuwe kleuren en nieuwe ambities kwamen voorstellen… al was het hen vooral ook te doen om van de sfeer te proeven die inherent is aan de Legend Boucles @ Bastogne.

 

Niet te missen op deze dag waren het op de DTM geïnspireerde kleurenschema van de Alfa Romeo GTV6 van Dimitri Van Hove en Lionel Windeshoven, maar ook de schitterende Mercedes 190 2.3 16S van Samuel Zune en Grégory Fraselle. Prachtig…

 

Na wat glühwein begaf deze jolige bende zich naar de feestzaal van Longchamps waar, na een welkomstwoord van o.a. Christian en Sébastien Glaude, Pierre Delettre, de organisator van de wedstrijd, maar ook van Pierre-Yves Lejeune, de vertegenwoordiger voor de politiezone “Centre Ardenne”, de deelnemers allemaal langs het podium defileerden, onder het applaus van iedereen.

 

Jean-Pierre ‘Vande’ viert zijn 70 lentes ter gelegenheid van deze Legend Boucles @ Bastogne, en hij besliste om zich van de zegen van alle “regionalen” te verzekeren, door een glaasje te komen klinken met het volledige halfrond van meer dan 200 personen! En dat alles dan nog bovenop de overwinning van Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe in de Rally van Monte-Carlo!

 

Met de voorstelling van de regionale deelnemers, even talrijk als gemotiveerd, zijn de Legend Boucles @ Bastogne 2024 nu officieel van start gegaan… Actie!

 

Racspa