Racspa

 

Zon en hitte stonden op het programma van de eerste zondagse lus in de Rally of Bertrix. Na de drie proeven, die voor de tweede maal werden afgewerkt, tekende  Maxime Potty (Citroën), terug in de wedstrijd na zijn motorproblemen van gisteren, voor twee van de scratches terwijl de leider van de wedstrijd, Cédric Cherain (Hyundai), er eentje op zijn naam zette…

 

Het interessante punt van de ochtend was eigenlijk het duel om de tweede plaats tussen  Roger Hodenius (Skoda) en Charles Munster (Hyundai). Het was een strijd om tienden van een seconde totdat… Munster een fout beging en een nota verkeerd interpreteerde op  Jehonville 2. Het resultaat: Cherain leidt nu met 35’’5 seconden voorsprong op Hodenius en 59’’6 op Munster.

 

John Wartique (Citroën, 1’40’’0) staat nog steeds aan de kop van de achtervolgende groep en hij gaat maar nipt voor aan Sébastien Incardona (Skoda, 1’41’’8), terwijl Thibaud Mazuin (Skoda, 2’12’’4) zich staande houdt voor Amaury Molle (Alpine, 2’30’’1), de leider binnen RGT, Tom Boonen (Skoda, 3’33’’1), Emeric Rary (Citroën, 3’41’’7) en Steve Fernandes (Renault Clio Rally4, 3’41’’7).

 

In de M-Cup werd Brecht Hoorne (M3 E36), gisteren zeer indrukwekkend bezig, het slachtoffer van een lekke band die hem heel wat tijd kostte op KP4. Philip Lommers (M3 E36) is nu de nieuwe leider.

 

Heel wat plotwendingen ook in de Clio Trophy Belgium, met een lekke band en een wielwissel op de proef voor Pierre-Manuel Brasseur (Clio Rally5) terwijl Lyssia Baudet ook op die proef een kleine fout maakte, maar haar weg kon verder zetten. Het is nu dus Lander Depotter die de dans leidt voor Nard Ippen.

 

In het Historic BRC viel Guino Kenis (BMW 325i E30) ten prooi aan een gebroken ophanging en dat betekent dat het nu Yann Munhowen (BMW M3 E30) is die daar de dans leidt voor Rainer Hermann (BMW M3 E30) en een Frédéric François (Ford Escort MK2) die veel tijd liet liggen op KP6.

 

Bij de 2WD Trophy blijft Faustin Lahy (Renault Clio RS) aan de leiding

 

De laatste lus van drie proeven vangt aan om 12u16…

 

Racspa