Racspa

 

Nu de Legend Boucles @ Bastogne 2023 hun verdict hebben prijsgegeven, werkt de Royal Automobile Club de Spa er hard aan om het grote publiek de prachtige wegen van de provincie Luxemburg te laten ontdekken. De Balade van de Legend Boucles Bastogne 2023, gepland voor zaterdag 6 mei, brengt oude en nieuwe auto’s voor een tocht over de bekende rallywegen samen, maar zonder enige notie van competitie...

 

Het is aanstaande woensdag, 15 februari, de dag na Valentijnsdag, dat er vanaf 10u00 kan worden ingeschreven via de officiële website www.racspa.be - tabblad 'Balade Legend Boucles'. De pagina gewijd aan dit specifieke evenement zal op dat moment online komen. 

Het inschrijfgeld voor de editie 2023 van de Balade van de Legend Boucles Bastogne bedraagt 90 euro voor een auto van vóór 1987 en 110 euro voor een auto van na 1987, en dat alles voor een crew van twee personen. Voor wie niet er genoeg van krijgt, is er de mogelijkheid om voor 40 euro nog een nachtelijke lus af te werken. De deelnemers krijgen een officieel en makkelijk te hanteren roadbook, het resultaat van het werk van Eric Chapa, die verantwoordelijk voor het parcours is. 


In tegenstelling tot de voorbijgaande edities, wordt deze Balade slechts over één dag verreden, met name op zaterdag 6 mei”, aldus Pierre Delettre namens de RAC Spa. “De filosofie van het evenement verandert geen jota: iedereen die dat wil, zelfs zonder enige rally-ervaring, de kans geven zich te amuseren op de wegen die door de Legend Boucles @ Bastogne worden gebruikt, in RT of verbinding. Dat alles met in achtneming van de verkeersregels! Er is dus geen sprake van rally of enige notie van snelheid, maar van ontdekking en gezelligheid. Net als vorig jaar zal de startboog zich op de Place McAuliffe bevinden, de centrale plaats in Bastogne die ons zo dierbaar is, terwijl de winkeliers van Bastogne en omstreken, en in het bijzonder de horeca, de deelnemers met plezier zullen ontvangen...”  


U kan dus nu officieel inschrijven voor de Balade van de Legend Boucles Bastogne. Tot volgend voorjaar in het hart van de mooie provincie Luxemburg...

 

Racspa