Racspa

 

Nicolas Ciamin vervangt Craig Breen
in de BMW M3 Gr.A ‘Tribute to Luigi’!

De rally-actualiteit van deze week, met de nominatie van de Ier Craig Breen in de plaats van Sébastien Loeb bij Hyundai Motorsport voor de Rally van Zweden, heeft de organisatoren van de Legend Boucles @ Bastogne 2020 verplicht om de plannen voor hun evenement dan weer bij te sturen. Hyundai Motorsport verkoos immers om hun rijder te vrijwaren van andere verplichtingen in de aanloop naar de tweede manche van het World Rally Championship…

“Het moet ergens geschreven zijn dat deze editie 2020 geen walk in the park zou worden”, aldus Pierre Delettre, de organisator. “We waren heel erg trots op ons trio Meeke-Breen-Hirvonen, maar als je met sterren van het WK werkt, weet je dat de plannen kunnen bijgestuurd worden. We wensen Craig Breen het allerbeste in Zweden… en zijn zelfs bereid hem wat… sneeuw te sturen.”

Exit Breen, maar er moest dus een vervanger gevonden worden voor de schitterende M3 Gr.A uit de ateliers van Mats van den Brand. “Samen met Nicolas Gilsoul, hebben we de afgelopen 36 uur hemel en aarde bewogen”, gaat Pierre Delettre verder. “We hebben heel wat rijders gecontacteerd, maar bij de een stond een exclusiviteitsclausule in het contract en bij de ander waren het vergaderingen of testen die hem of haar verhinderden om te komen. We hebben uiteindelijk besloten om ons vertrouwen te schenken aan de jonge Franse belofte Nicolas Ciamin, die in WRC3 voor het Belgische DG Sport Compétition uitkomt. Samen met Yannick Roche, zijn vaste ‘co’, was Ciamin verheugd met het voorstel en hij komt donderdagnamiddag naar Bastogne. Dit lijkt een beetje op de story van Bryan Bouffier twee jaar geleden en we weten allemaal hoe dat is afgelopen!”

Recent werd hij dus tweede in het klassement van de WRC3 in de Rally van Monte-Carlo en Nicolas Ciamin is vandaag actief op het… Circuit van Barcelona-Catalunya, waar hij test met een Ligier JS P3! “Na de testen, ga ik even naar huis, in Nice, om het één en ander op te pikken en dan zetten we koers richting België”, aldus Nicolas. “Dit voorstel is erg leuk en ik ben geflatteerd, zeker gezien de legendarische wagen waarmee ik zal starten. Ik wil me in Bastogne echt amuseren met de M3 Gr.A, want mijn enige ervaring met historische rallywagens … was aan het stuur van een Fiat Uno Turbo Gr.A ! Mijn vader heeft enige tijd een M3 Gr.A gehad en ik ken dus het potentieel van de machine. Zeker als de wagen uit handen komt van een preparateur als Mats van den Brand. Yannick en ik, we gaan ons amuseren!”

Als kers op de taart zal de BMW M3 Gr.A van Nicolas Ciamin en Yannick Roche een rijdende hommage zijn aan de preparateur Luigi, die recent overleden is. De auto zal de kleuren dragen van de BMW 3.0 CSI Luigi Racing waarmee Hugues de Fierlant en Jean Xhenceval zegevierden in de 24 Uur van Francorchamps in 1975, toen nog op het oude circuit.

Het publiek van de Legend Boucles @ Bastogne 2020 zal dus kunnen genieten van een prachtige wagen en iedereen kan ook kennismaken met Nicolas Ciamin die goed was voor vier snelste tijden in WRC3 in de voorbije Monte-Carlo. De concurrentie is gewaarschuwd en de wedstrijd kan beginnen!

 

 

Racspa