Racspa

 

Legend Boucles @ Bastogne 2020

Een zeer gezellige timing

De winterse weersomstandigheden waren zonder meer één van de opvallende elementen van de editie 2019, niet altijd tot grote vreugde van de betrokkenen. Nadat de proeven op zaterdag vlekkeloos verliepen, duurde het zondagochtend twee uur alvorens de proeven in de wouden op gang konden geschoten worden. Echter die achterstand was niet te wijten aan de organisatie van de rally of een incident tijdens de rally. Maar de achterstand bleef wel wegen op het verloop van die tweede dag en dus volgde een harde beslissing die maakte dat sommige deelnemers in ‘Legend’ en vooral ‘Challenger’ een deel van het parcours niet konden afwerken.

Voor de editie 2020 stelt de Royal Automobile Club de Spa een ander verloop van het evenement voor. In het verleden passeerden de deelnemers op zaterdag maar eenmaal in Bastogne, waar de deelnemers van de vier categorieën nu een assistentie hebben in Bastogne en driemaal op het podium langskomen, het bekende podium van de Place McAuliffe, naast de verplichte passages bij de start en aankomst van de dag. We zien de wagens dus maar liefst vijfmaal in Bastogne! Dat betekent ook dat de teams die investeren in een ontvangst van hun klanten en sponsors, waar voor hun geld krijgen.

Nog een ‘Regroup’ op zaterdag waar heel de dag wagens te zien zijn, is de… werkplaats van Garage Lambin in Houffalize! Op die manier kunnen de deelnemers even bijkomen en enkele koude of warme dranken nuttigen, zoals ze verkiezen.

Zaterdag passeren de eerste deelnemers in ‘Legend’ tegen 20u00 op het podium en tegen 20u30 zien we de eerste deelnemers van de categorie ‘Classic’.


Zondag verandert het!

Op zondag is het afgelopen met de rally in lijn met in volgorde ‘Classic’-‘Demo’-‘Legend’-‘Challenger’. We kiezen een nieuwe formule met een groep ‘Demo’-‘Legend’-‘Challenger’ die eerst de RT 1-2-3 afwerkt, terwijl de ‘Classic 60’ en ‘Classic 50’ de RT 4-5-6 voor hun rekening nemen. Het is dus niet meer nodig om eerst de officiële wagens te laten voorbijkomen, gevolgd door de ‘Classic’ alvorens de ‘Legend’ aan het werk te zien. De RT 4-5-6 zijn daarna dan logischerwijze voor de ‘Legend’ en 1-2-3 voor de ‘Classic’. De RT waar de ondergrond ‘zwaar’ kan zijn, zijn dus eerst de ‘Classic 60’ en ‘Classic 50’ voorbehouden.

Op zondag is er ook meer dan één ‘Regroup’ met één op de Place de Saint-Hubert, één CP aan het station van Gulf in Martelange, een ‘Regroup’ en assistentie in Bastogne (een première op zondag) en een indoor ‘Regroup’ in de markthal van Libramont, met chalets van de regionale handelaars… Ambiance!

De dames worden niet vergeten want op de diverse regoup zal er aangepast sanitair voorhanden zijn.

Door de meerdere ‘Regroup’ zullen eventuele problemen met de timing kunnen aangepakt worden en dat zou moeten betekenen dat de eerste ‘Legend’ terug zijn in Bastogne tegen 15u00 en om 15u40 zien we de eerste ‘Classic’.

 

 

Racspa