Racspa

 

Legend Boucles @ Bastogne 2020

De categorie ‘Classic’ wordt ‘Classic 60’ en ‘Classic 50’!

De Royal Automobile Club de Spa, organisator van de Legend Boucles @ Bastogne, stelt alles permanent in vraag. Het parcours van de winterklassieker is schitterend, maar de winterse omstandigheden van de editie 2019 zetten de mensen van de proef aan het denken.
“Sinds de Legend Boucles naar de regio Bastogne verhuisde, was het de eerste maal dat we echt winterweer hadden”, aldus Pierre Delettre. “De dooi na hevige sneeuwval maakte het parcours erg verraderlijk, zeker op zondag in de wouden. Zo werden de gemiddelden voor de categorie ‘Classic’ zeer moeilijk aan te houden. Heel wat teams hebben opgegeven, met vaak schade aan de auto’s als gevolg. Andere crews voelden zich in die omstandigheden dan weer niet op hun gemak. Gelukkig is er niets ernstig gebeurd, maar na rijp overleg met de deelnemers van die categorie hebben we enkele ‘sportieve’ pijnpunten van de Legend Boucles blootgelegd, zeker in ‘Classic’.”
Samen met Eric Chapa, de terreinverantwoordelijke, Etienne Massillon, de nieuwe wedstrijdleider, en Xavier Schene, verantwoordelijke van RACB Sport, werd besloten om de categorie ‘Classic’ twee snelheden te geven…
“De gemiddelde snelheid is en was 60 km/u, een snelheid die in functie van het terrein werd aangepast”, gaat Pierre Delettre verder. “Als het weer slecht wordt, is dat voor wagens die vaak dicht bij de productieversie staan, niet altijd een makkelijke opdracht. Voor sommige deelnemers was die uitdaging goed, andere deelnemers vonden de situatie dan weer iets te complex. Vanuit die gegevenheid hebben we dan de beslissing genomen om voor de editie 2020 een categorie ‘Classic 50’ complementair aan de categorie ‘Classic 60’, op te starten. Deze categorie zou perfect moeten passen voor de wagens met een kleinere cilinderinhoud. We willen het ritme naar beneden halen en zo iedereen zijn plaats in de Legend Boucles @ Bastogne te geven…”
Tegen het einde van deze week zal de site van de Legend Boucles @ Bastogne (www.racspa.be/2020.lb2020/) aangepast zijn, en de deelnemers die in ‘Classic’ willen rijden, zullen de keuze hebben tussen ‘Classic 60’ en ‘Classic 50’. Zij die al in ‘Classic’ ingeschreven zijn, staan automatisch in ‘Classic 60’ en kunnen dat zelf aanpassen naar ‘Classic 50’. Dat kan door een mail te sturen naar info@racspa.be met uiteraard alle nodige details.
De inschrijvingskosten in ‘Classic 50’ zijn identiek aan de categorie ‘Classic 60’. De verplichting om een rolkooi te voorzien voor 2022, zou niet van toepassing kunnen zijn in de categorie ‘Classic 50’. De gesprekken daarover lopen en sowieso is het niet het geval voor 2020 en 2021. In ‘Classic 50’ start men achter de ‘Classic 60’ zowel zaterdag als zondag.
“We hopen dat met deze ingreep, een aantal mensen zich meer op hun gemak zullen voelen, zeker als het weer, zoals twaalf maanden geleden, echt winters zou zijn”, weet Pierre Delettre. “De deelnemers hebben nog een maand om zich in te schrijven, in ‘Legend’ (Target Time), ‘Challenger’ (80 km/u), ‘Classic 60’ (60 km/u) en ‘Classic 50’ (50 km/u), terwijl voor de categorie ‘Démo’ er een dossier dient ingestuurd te worden, waarna de organisatie een uitnodiging stuurt…”  

 

 

Racspa