Racspa

 

    

Heel wat animaties in het hart van Bastenaken !

 
Een positieve debriefing, enkele weken na de eerste editie van de Legend Boucles in de regio van Bastenaken, heeft duidelijk gemaakt dat er punten te verbeteren waren.

De organisatoren, net als de stad en de handelaars, hebben daar rekening mee gehouden en hebben er alles aan gedaan om dat euvel de wereld uit de helpen. Bastenaken zal sowieso drie dagen lang het centrum van het rallyfeest worden.

Handtekeningen vrijdag van 18u tot 19u

De feestelijkheden starten donderdagmiddag met de start van de technische controles van de 300 wagens op de Place McAuliffe. De favorieten ontbreken niet op het appel, zij doen het tussen 18u en 19u.

Op vrijdag gaan de technische controles verder, tot 14u. De teams die terugkomen van de verkenningen hebben hun briefing om 17u. Voor de avond echt valt, komen de grote namen nog handtekeningen uitdelen aan het publiek en dat tussen 18u en 19u. Ook Thierry Neuville zal overigens van de partij zijn.

Tijdens die tijd zal de voornaamste winkelstraat, de rue du Sablon, recht over het stadhuis voor alle verkeer afgesloten worden. De straat wordt immers een groot gesloten wagenpark voor de 300 wagens die er zullen halt houden. Het grote publiek kan er dus kennis maken met alle rijders en hun wagens. De winkeliers doen ook hun duit in het zakje, want zij blijven open tot 21u en ze nemen ook deel aan een wedstrijd waarbij de vitrines in echte rallykunstwerkjes worden omgetoverd.

Eighties Concert in de tent

Het is echter nog niet afgelopen, want er volgt ook een concert van Powerballs in de rallytent in het centrum van Bastenaken, terwijl in diezelfde tent op zaterdag alle deelnemers passeren als opwarmer voor een echte eighties night. De bars en restaurants blijven open om iedereen de kans te geven iets te gaan eten en dat niet in het midden van de nacht, gezien de nieuwe timing.

Prijsuitreiking in de tent om 17u

 

Tot slot is er nog een grote verandering: de prijsuitreiking vindt immers plaats om 17u op zondag, net na de aankomst van de laatste deelnemers. 

 

Racspa