Racspa

 

  

Stéphane Henrard en zijn Dunbee om de Demo af te sluiten

 

De categorie Demo werd twee jaar geleden gelanceerd en kan sindsdien alsmaar betere papieren voorleggen. Dit jaar zullen veertien wagens de Legend voorafgaan en bovendien mogen ze voor het eerst alle RT’s betwisten.

Hier is er geen sprake van de chrono, het klassement of opgelegde winterbanden. Alles is toegestaan, of toch bijna, met als voornaamste doel het amusement, voor de rijders maar ook voor de toeschouwers.

Voor de derde keer al zal het publiek twee Audi Quattro Sport S1 Groep B afkomstig uit Vlaanderen kunnen bewonderen.

Het gebrul van de Subaru kan dat van de Duitse wagens zeker aan. Dit jaar staan er drie exemplaren aan de start, met twee Impreza 555 Groep A en een iets oudere Legacy voor drie rijders: de Fransen Alain Deveza en Eric Douart, maar ook onze landgenoot Maxime Fannoy.

Spektakel in het verschiet ook met de M3 van Julien Durbecq of de Toyota Celica 4WD van Jean-Pierre Vannerum.

Naast de kleine Samba Gr.B en Peugeot 205 Gr.A, krijgen we ook de gelegenheid om een Mazda 323 4WD en een Mitsubishi Lancer in de voormalige fabriekskleuren te ontdekken.

Stéphane Henrard, die de smaak te pakken kreeg na een deelname op de Clémentine, heeft tot slot beslist om zoveel mogelijk RT’s af te werken aan het stuur van zijn spectaculaire Dunbee, een wagen die voor het zwaardere werk werd ontwikkeld.

“Ik wil gewoon deel uitmaken van het feest”, legt ‘raider’ uit. “En aan de mensen tonen dat een buggy nog steeds op de nodige sympathie kan rekenen.”

Na de Kever in de Monte-Carlo, zien we de Dunbee nu dus in Bastenaken.

 

Racspa