Racspa

 

 Prima eerste dag voor het Racing Festival

 

Wat een geweldig weer in Francorchamps! Voor de eerste dag van het Racing Festival was het schitterend weer, een echte mooie nazomerdag. Het waren ideale omstandigheden voor de eerste dag van het Racing Festival met vooral vrije trainingen op het programma.

 

Tijdens collectieve sessie  ‘s morgens ging de Porsche van Vandereyt et Detavernier, ingeschreven in de Supercar Challenge, van de baan en een herstelling van de vangrail vergde wat meer tijd dan voorzien.

 

Na de crash stonden er nog eens twee vrije trainingen op het programma van de Supercar Challenge die maar liefst 61 wagens naar Spa afvaardigden. De snelste in eerste instantie waren Roger Grouwels en Robert de Graaf (Viper GT3), maar later nam de Aston Martin Vantage van de Britten Paul Bailey en Andy Schulz de bovenhand. Shaun Balfe (Ferrari F458 GT3) ging ook nog voorbij aan de Viper in de tweede sessie. De beste Belgen waren Patrick Van Glabeke en Frederic Jonckheere (Ferrari), vierde en zesde en beste in de GT-divisie. De Nissan GT-R van Philippe Stéveny (en de Fransman Stéphane Bailly) werd respectievelijk 6de en 11de.

 

In Clio Cup Benelux, waren de snelste spurters Niels Langeveld en Robert Van den Berg. Langeveld kan natuurlijk profiteren van de afwezigheid van de leider in het kampioenschap, Sebastiaan Bleekemolen (die in Petit Le Mans rijdt met een Viper GTD naast zijn broer Jeroen). Hij telt 34 punten achterstand en er zijn er dit weekend 44 te verdienen. Pim Van Riet en Melvin De Groot zaten ook vooraan, net als de Belgische belofte Loris Hezemans die tweemaal vierde werd. De andere Belg, Régis Gosselin, werd 11de nadat hij de eerste sessie miste. Morgen staan de kwalificaties op het programma.

 

In Formule Renault 1.6 NEC Junior was het weer Anton De Pasquale, die de serie aanvoert, die zich vooraan manifesteerde. Achter de Australiër zagen we de Nederlanders Janneau Esmeijer en Paul Sieljes en de Est Ralf Aron. De enige Belg aan de start, Max Defourny, werd 6de en 7de.

 

In de Classic Touring Car Racing Club zagen we in Groep 1 onder meer Ford Sierra Cosworth en BMW M3, met vooraan Jim McLoughlin, Jack Stanford en Richard Millar. In Groep 2, was het Dave Cockell en zijn Escort Cosworth voor de Falcon V8 Supercar van Andy Robinson en de Sierra Cosworth van Jason Davies.

 

Tot slot in Caterham was het Martin Amison, Jeremy Webb en Mick Whitehead die de top 3 uitmaakten.

 

Zaterdag vinden de kwalificaties plaats tussen 9u00 en 12u55 en de races starten om 13u15.

 

 

 

 

 

 

 

Racspa