Racspa

 

 Warme gevechten in de Spa Euro Race

 

 

Onder een staalblauwe hemel en met temperaturen die naar de 25° gingen, werd de eerste dag van de Spa Euro Race een prachtige opener van het weekend. De deelnemers kregen de kans om uitgebreid te testen en sommige gingen de strijd om de pole-posities al aan.

 

Een week na hun collega’s uit Duitsland en de Benelux, zagen we 22 rijders uit de Clio Cup France in Spa de debatten openen. Eric Tremoulet was tijdens de vrije trainingen de snelste in 2.47.610, terwijl te midden van alle Fransen Sami Luka, een tiende tijd neerzette in 2.49.849.

 

Ook van de partij zijn 50 Mitjet, kleine Franse silhouetten, die ook vrije trainingen hadden, met een knappe Jean-Philippe Dayraut in 2.33.778 als snelste, 99 duizenden voor Basso. De Mitjet Supertourisme heeft ook een klasse 2 liter en daar was de snelste ronde in 2.49.1, zowat vergelijkbaar met een Clio.

 

Nog geen oefenritten voor de Britcar, maar wel al de kwalificatie voor de Supercar Challenge, die hun eerste race op zaterdag om 12u50 afwerken. De pole was voor de Volvo S60 Silhouette V8 van Henry Zumbrink (2.21.962), voor de Dodge Viper van Van der Zwaan-de Graaff. Bailey-Schulz werden in hun McLaren derde. Mooie prestaties voor de Belgen, met een 6de plaats voor de Ferrari 458 GT3 van Louis Machiels en Nick Hommerson, de 8ste plek voor de 458 Curbstone Ferrari van Patrick Van Glabeke en Frédérique Jonckheere (eerste in GT) en de 21ste voor de BMW M3 Silhouette van Steve Vanbellingen en Ward Sluys, derde in GTB. Patrick Lamster en Marc Neyens ((Porsche 997 Cup) volgden, voor Luc De Cock en Cor Euser 26ste en tweede in de klasse SSD in de Lotus Evora, Qvick en Bonneel (BMW M3 E92), Verhelst-Verheyen (Porsche), Guino Kenis en Joël Schuybroek (BMW M3 GT4) of Voet-Van Den Broek in een Clio 3.

 

De Formula Renault 2.0 Alps sloten de dag af en de pole was voor de jonge Nederlander Nick De Vries. In 2.18.041, was hij sneller dan Charles Leclerc. 32 wagens starten morgen om 11u15 voor de eerste race van het weekend.

 

 

 

Racspa