Racspa

 

 De Supercar Challenge als vedette

 

Het Racing Festival telt dit jaar twee dagen, met als hoogtepunten de wedstrijden voor GT en toerwagens van de Supercar Challenge.

 

Al geruime tijd zijn de deelnemers van de ex-Dutch Supercar Challenge vaste gasten op de meetings georganiseerd door de RAC Spa. Vorig seizoen kreeg deze serie een enorme boost met de komst van heel wat Belgische deelnemers. Van Dutch gingen we toen immers naar Benelux. Ook vandaag nog zien we heel wat Nederlanders, naast landgenoten, Engelsen, Russen of andere nationaliteiten. Het lijkt wel de Belcar van de goede oude tijd. Vandaag is de organisatie van Dick Van Elk sterk genoeg om van het voorprogramma naar het hoofdprogramma te verhuizen, met twee races, beide 60 minuten, op zaterdag en zondag. 

 

Corvette, Viper, Ferrari, Porsche, Mosler, McLaren en en andere Aston strijden voor de zege in de Super GT, terwijl Volvo, Mazda, BMW en Lotus in GT strijd leveren. De Belgen spelen een rol in de strijd om de titel in de diverse divisies, met als mooiste voorbeeld de divisie GT waar de Volvo S60 Silhouette Delahaye strijd levert met de BMW M3 Silhouette van Steve Vanbellingen en Ward Sluys, die overigens de GT-klasse leiden (194), voor de Belgische Volvo (172). Patrick Lamster en Marc Neyens (leiders in GTB), Werner Van Herck, Luc De Cock (leider in SuperSport in zijn Lotus) en Jimmy Adriaenssens zijn andere landgenoten die in het oog dienen gehouden te worden.

 

Voor het eerst ontvangen we in het kader van het Racing Festival, de Speed EuroSeries. Hier vinden we een competitie tussen heel wat kleine prototypes zoals Radical SR3 en SR8, Wolf, Ligier, Tiga, Praga en de originele Gibson GH19. Ook de gloednieuwe Nederlandse Superlight maken deel van dit startveld uit, met onder meer onze landgenoot Jürgen van Hover als één van de smaakmakers.

 

Last but nog least is er het peloton van de Caterham Graduates. Ook hen heten we van harte welkom. 

 

We herhalen nogmaals dat het Racing Festival volledig gratis is, met dus zaterdag en zondag twee dagen boordevol spektakel.  

 

 

Racspa