HOME  -  [ Eng - Fr ]

 

Boucles de spa  :  04-05-06 / 04 / 2003

Dit jaar, organiseert onze Club zijn beroemd “Boucles de Spa Alphonse Delettre” 2003 voor de 46ste maal achtereenvolgens.

Enkele veranderingen voor deze 46ste editie : de afspraak is gefixeerd op 4, 5 & 6 April 2003.

Ondanks de late datums, blijft onze wedstrijd de eerste Belgische wedstrijd tellende voor het Europees kampioenschap van de specialiteit.

Deze keuze van de lente eerder dan de winter zal de leven makkelijker voor iedereen maken door vermijden het risico van sneeuw.

Sneeuwbanden hoeven voortaan niet meer voor de Boucles de Spa. Evenmin als moonbots.

Wat het parcours betreft, zal de goedkeurig van een nieuwe formule 100% asfalt
-dat beter bij tegenwoordige wagens past- een palet van qualiteit aantrekken en trots mogelijkheden van parcours aanbieden.
De kp op aarde “Clémentine” is dus weggelaten maar ze verdwijnt niet helemaal. Een nieuwe kp van 9 Km, volledig op asfalt, recupeert enkele van de spektakel punten en zal ook als Clémentine door het leen gaan.

Een palet van internationale vedetten in een feestelijke sfeer dat ieder jaar meer dat 150.000 fanaten met zich meebrengt.
Zoveel succesfactoren voor een evenement dat zich inschrijft als zijnde een grote traditie in het Belgisch landschap van de automobielsport.

Andere nieuwigheid : we ontvangen historische wagens.

Ten slotte, nog een goed nieuws : ondanks andersluidende berichten en speculaties, blijven de Boucles in hun geboortestad, Spa.
“Spa houdt aan zijn Rally” stelt organisator Pierre Delettre verheugd vast.

Met een zo laat opening van het seizoen, hopen we dat nu tenminste iedereen klaar zal zijn. We mikken opnieuw op 120 deelnemers. Met de terugkeer van de Challenge Citroën en dankzij onze goeie contacten met de Focus Tour, zou dat moeten lukken.

De Boucles de Spa 2003 zullen op vrijdagavond met een show-kp beginnen die het parcours van de Champion’s Day leent, op het circuit van Spa-Francorchamps.

Op Zaterdag, wachten de deelnemers drie lussen van vier spéciales (Ster, Stoumont, La Redoute, La clémentine).

Op Zondag staan drie passages op het programma langs Spa, Aywaille, Bodeux en Wanne.
De regroups kregen een historisch onderkomen in het kasteel van Harzé en op de binnenkoer van de abdij van Stavelot.

Door accepteren de wagens die de beantwoorden aan het FIA reglement als aan het Britse reglement, hoopt Pierre Delettre op een zestigtal auto’s aan de start.

 

 



Zoning de Chefosse
Route de l'Eau Rouge 2T
B - 4970 Stavelot
Tel +32.80.89.22.89
Fax + 32.80.86.21.89
general infos : info.race@cybernet.be
media infos : media.race@cybernet.be